Warning: getimagesize(https://topwar.ru/uploads/posts/2022-09/1663949040_30.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Руски критичен анализ: „мълчанието на агнетата“, изпълнявано от МО на Русия

Pan.bg 26 сеп 2022 | 06:05 views (2226) commentaries(0)
img пан.бг

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Ще се оправи ли всичко у нас някога?
24 септември 2022 г

Всички последни събития, събрани в един котел, са някаква странна чорба, която предизвиква двусмислени усещания. Като грешните пчели, които правят грешния мед. И нека да ги прегледаме в ред на безпорядък.


Информационна война

Ще се оправи ли всичко у нас някога?

Основният проблем на деня все още е „мълчанието на агнетата“, изпълнявано от Министерството на отбраната. Ситуацията се разви, ако не в патова ситуация, то откровено глупава: Кремъл не коментира нищо, тъй като това са „въпроси на Министерството на отбраната“, а министерството просто не смята за необходимо да се сведе до информиране на плебса, тоест електората.

И през изминалите шест месеца същият електорат, който вече не вярва открито на редовните „приказки за лека нощ“, изпълнявани от г-н Конашенков, започна да се справя много добре сам. Както се казва - няма информация - ще намерим от къде да я вземем. И те го вземат. И ние вземаме. И благодаря, че има обективни другари като Юра Подоляка и Михаил Онуфриенко, чиято информация не смърди.

Но това, което се случва днес в социалните мрежи и месинджърите, е просто кошмар. След като прегледах редица информационни публикации, стигнах до извода, че може би 90% са слухове и клюки, освен това от чуждестранно производство.

Нашите информационни опоненти работят просто прекрасно. И тъй като няма нормална информация от свестни източници, съвременният лаик вярва почти на всичко. Ето един улов за един час сутрешно четене:
- 300 души са отведени в самолетния завод на 22 септември;
- във фабриката за самолети 300 души бяха спасени от мобилизация, като бяха прехвърлени в „цеха за държавна поръчка“;
- на кръстовището при парк Танаис КАТ нахлу на млади шофьори и им връчваше призовки (особен чар на глупостите придава фактът, че това кръстовище е под моите прозорци и в посочения час съм минавал и минавал четири пъти);
- в район Anninsky повече от 200 души бяха взети и отведени в общи обиколки;
- в Рамон и съседните села всеки, който беше подходящ за възраст, беше пометен. Набира повече от 400 души;
- във Воронеж шофьор от Белгородска област е бил "извикан" в базата по време на разтоварване. Колата е изоставена;
- От 24 септември се въвежда тотално прослушване на всичко и всичко. Съобщение Съобщенията бяха разпространени в мрежата на един месинджър, включително в сервизни чатове:
Това съобщение изпълзя от недрата на Facebook още през 2017 г., но сега имаше глупаци, които пуснаха репост. И нищо, кипи в главите.

Тъжно е да осъзнаеш, че някой седи някъде и съчинява всички тези глупости. И в добър смисъл, той трябва просто да седи и да шие платнени ръкавици в места за трудова корекция, като например колония от инженери.

Но факт е, че Министерството на отбраната няма да промени абсолютно нищо. Два реда за размяната - и стига ви, лакеи. Заети сме с по-важни неща.

И крепостните селяни, тоест ние, отиваме в Укро-медиите и черпим информация оттам с всички произтичащи от това последствия. Но информацията от врага е по-добра от вакуум на презрително мълчание от отдела на Шойгу. Това за "армейските игри" ще рисуват кадър по кадър всяка "победа" на руския отбор, но за успехите на Купянск и Балаклея ще мълчат по-остро и от астраханската хлебарка.

Що се отнася до генералите, че нашите са в състояние да измислят всичко сами, не знам. Но това, че в Мрежата се разхождат пълнежи, явно гафирани в чужбина и им се вярва, защото няма в какво друго да се вярва - това е факт.

Преди много време вече беше повдигната темата за Росинформбюро, което в стила на Совинформбюро на Съветския съюз предоставяше информация за ситуацията по фронтовете на Великата отечествена война. И хората вярваха, освен това в най-страшните времена 1941-42 г., че победата наистина ще бъде тяхна. Така и беше.

Днес с мълчанието си Министерството на отбраната на Руската федерация, подобно на Ниагарския водопад, налива вода върху мелницата на врага, който не се стеснява да представя фактите на конфронтацията. Окупираната изоставена ферма преди осем години, унищожената и иззета руска техника, дори погребенията на техните войници (между другото, те показват много тежест) са представени от украинците много значимо.

Росинформбюро, което ще дава реална информация за случващото се в Украйна, е пътят към победата. Показване на всичко, което се случва там, а не внимателно филтрирани "победи", извършени от официални представители.

Винаги ме е интересувал въпросът: какво правят пресслужбите на областите, ако не виждаме доказателства за свалени вражески самолети и унищожена наземна техника, ако не ни показват заловената вражеска техника и пленници? Говори се, че представители на PS MO са ангажирани да заснемат на камера всичко, което независимите кореспонденти правят на първа линия. Информация от един от много известните блогъри с пистолет.

Много е трудно да се каже дали появата на канал за достъпна и най-важното вярна информация ще спаси ситуацията, но е факт, че няма да стане по-зле.

Освен това огромните опашки по границата с Финландия, Грузия, Казахстан - това е пълна вина на Министерството на отбраната като цяло и на службата на г-н Конашенков в частност. Фактът, че в страната имаше прилична част от хората, които предпочетоха да избягат от страната „до по-добри времена“, е причината пресслужбата на Министерството на отбраната да бъде наградена с подобно състояние на нещата. Те го заслужават.

Засега ситуацията в информационната война е дори по-лоша, отколкото на руско-украинския фронт. И ако там ще коригират ситуацията с помощта на мобилизация, тогава защо небето, земята и водата са дадени на украинците в информационната война?

Аз сред многото много бих искал да получа отговор на този въпрос.


Мобилизация


Сега това е най-важното за цялото население на Русия. Кой ще бъде взет в редиците на въоръжените сили за мобилизация и кой ще бъде „проведен“. Това е нормално, има хора, които по различни причини не могат да си позволят участие в СВО. Всички тези "запазване на работни места и заплати" - ами ние сме възрастни, всеки разбира от всичко.

Който искаше да влезе в битка с Укрорайха и най-важното, можеше да си го позволи, той вече беше отишъл отдавна. Особено тези, които не са имали високоплатена работа. Нека бъдем реалисти, представител на топ специалност с доходи над договора е много съмнително, че ще напусне работа и ще вземе автомат. Но кой е ниво по-ниско ... И, между другото, не е факт, че това са по-малко ефективни кадри. Пътят на автомивката Арсен Павлов до полковника от НМ на ДНР Моторола е известен на всички.

И тогава има мобилизация.

Да, много писаха как се вижда. Резервът на първия етап е взет, обучен и изпратен в Украйна. Много са говорили, включително и аз.

Всъщност се оказа както обикновено. Службите за военна регистрация и вписване, откровено демонстрирайки своето усърдие и същевременно липсата на професионална годност, започнаха да издават призовки на всички. Списъците на "щастливите" включват хора над 50 години и такива, които изобщо не са служили.

Междувременно излязоха наяве една интересна подробност: списъците на резервистите във военните служби бяха „пресни“ на ниво отпреди 20-30 години. И никой нямаше абсолютно никакво намерение да ги коригира и да прави промени.

Тъй като дневният ред започна да носи всички подред. Както ми каза в личен разговор един от служителите на една областна служба за военна регистрация и вписване на града: „Планът беше даден за 1260 (цифрата беше променена, за да не „изгори“), изпратихме 5000 призовки. Има такова нещо в личните дела, от пет хиляди можем да получим толкова, колкото ни трябва.

Работата на военната служба е друг пример за чист позор. Което, съжалявам, но идва от самия връх. И, за съжаление, има примери как с прекомерно усърдие служителите на военната регистрация и службата за вписване се опитват да компенсират липсата на компетентност.

Ето една поръчка, която вече е обсъдена от цялата местна преса.


Полковник Панков, областният военен комисар на Воронежска област, извърши действия, които не могат да се нарекат странни.

Обърнете внимание на параграфи 3 и 5 от неговата заповед: полковникът НАРЕЖДА на всички работодатели да освободят от работа / служба, да изчислят и осигурят явяването на своите мобилизирани служители във военните служби и службите за вписване, както и на гражданите, които временно пребивават на територията на Воронежска област - да замине за мястото на регистрация. Правен проблем, нали знаете...

Заповед, разбира се, е по-лесно да се напише, отколкото да се осигури нормалната работа на службите за военна регистрация и вписване. Но все пак: списъците не бяха актуализирани, никой дори не се сети да погледне личните досиета, просто ги разпратиха на всички, до които се обърнаха, за да предоставят поредния смел отчет, че са го „предоставили в най-кратки срокове“ и всичко останало .

Основното нещо е да направите план и да докладвате навреме.

Г-н Ризниченко, военният комисар на Новомосковската и Троицката военна служба, направи точно същото, дори по-просто: категория „А“ е написана във военната лична карта - и никой не се интересува, че е било преди 25 години. Добре. Освен това те влачиха всички, от 35 до 55. Човекът, който ми каза, е на 46 години. Получил призовка за 27 септември. Хипертония? Нищо, не е фатално.


Докладвайте обратно. Какво следва?
Освен това, аз много симпатизирам на онези командири, които ще получат такова попълване. Ясно е, че стойността на такива хора е повече от съмнителна. В резултат на това зоната на войната ще бъдат хора, които нямат нито опит, нито мотивация, нито дори подходящо физическо състояние. Ефективността на тези хора без два или три месеца обучение ще бъде изключително малка, а вероятността от смърт или нараняване, напротив, е висока.

Но има и още нещо: мързеливите военни комисари не разбират, че подобни действия няма да повишат боеспособността на армията, а ще предизвикат социално напрежение. Приблизително толкова, колкото господата, които не искат да работят в пресслужбата на Министерството на отбраната, не искат да ни информират.

Всъщност те вече са извикани. На границите, където несъгласните с този подход гласуват с колела и паспорти.

Съгласните стоят на опашки във военните служби за регистрация и вписване. И ако по отношение на първото може спокойно да се плюе в гърба, то какво да кажем за второто?

Кога най-накрая ще започне човешкото отношение към онези, които държавата призовава за помощ?

Какви други промени в отношенията между държавата и хората трябва да настъпят, за да достигнат до тези, които са длъжни да работят там?

И последния момент. Същото важи и за социалното напрежение. Добавете към това постоянните проблеми с плащанията. Господа, тези хора рано или късно ще се върнат от окопите. И после с приказки не можеш да ги успокоиш. Ще трябва да се отговори на много въпроси.

Автор:
Роман Скоморохов


източник

военное обозрение
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Руски критичен анализ: „мълчанието на агнетата“, изпълнявано от МО на Русия

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка