Експертна кръгла маса, посветена на сигурността на българската граница се проведе в София

Pan.bg 06 дек 2022 | 23:09 views (453) commentaries(0)
img Pan.bg

Станимир Илчев зададе четири приоритетни въпроса към експертите относно сигурността на границата на България: нужна ли е национална гвардия, обособяване на граничната полиция, като отделна структура към МВР, промяна на съоръжението-ограда в съоръжение-стена, чрез двустранна съвместна инвестиция на Република България и Република Турция?

Кръгла маса, посветена на темата „За сигурността на българските граждани, българската граница и българските граничари“ се проведе вчера, 5 декември 2022 г. в Гранд хотел-София по покана на НДСВ.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Събитието бе открито и водено от Станимир Илчев, съпредседател на ПП НДСВ, народен представител в XXXIX и XL Народно събрание, евродепутат в периода 2005 – 2007 г. и 2009 – 2014 г. Встъпителни думи произнесе и професор Христо Смоленов, общественик, учен и експерт по анти-тероризъм.

В словото си г-н Илчев посочи основните направления на трансграничната престъпност и акцентира върху необходимостта от промяна, която да засегне програмите за обучение, тактиката и екипировката на българските граничари. След него проф. Смоленов постави въпроса за изграждането на интегрирана система за противодействие на трансграничните предизвикателства.

Присъстваха депутати от три парламентарно представени партии: Петър Петров от „Продължаваме промяната“, Станислав Анастасов от Движение за права и свободи (ДПС) и Ивайло Чорбов от „Възраждане“.

Сред участниците, които се включиха активно в дискусиите бяха ген. Румен Миланов, бивш началник на НСО при Президента на Република България и началник на БОРКОР към Министерски съвет, както и Бойко Александров, бивш зам.-директор на дирекция „Граничен контрол“ в МВР.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Експертна кръгла маса, посветена на сигурността на българската граница се проведе в София

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка