Otbrana.com: Подобряват реда за осигуряване на военнослужещи и цивилни служители с облекло

Pan.bg 24 яну 2024 | 19:23 views (1427) commentaries(0)
img Спирдон Спирдонов

Министерството на отбраната е разработило проект за актуализиране и допълнване на наредбата, която регламентира осигуряването на военнослужещите и цивилните служители с униформено облекло, лични предпазни средства, специално и работно облекло и друго вещево имущество и снаряжение.

Една от причините е началото на обучението във военните училища за придобиване на квалификация „Офицер от резерва“.

Другата е необходимостта от оптимизиране на реда и условията за изплащане на военнослужещите на левовата равностойност при неусвоен лимит или част от него в края на годината, при наличие на финансови средства.

Отразени са и изискванията, свързани с осигуряването на военнослужещите от висшите военни училища (без курсантите) с униформено облекло и друго вещево имущество от звената за осигуряване с вещево имущество от състава на Командването за логистична поддръжка, се посочва в мотивите към проекта.

Прецизиран е и редът за осигуряване на випускниците курсанти (без тези заявени за обучение от служба „Военна полиция“) с полагащото се униформено облекло за тържественото им производство в първо офицерско звание, в частта за издаването на заповедта с полагащия се еднократен лимит и получаване на униформеното облекло от обслужващия филиал на ВВУ с лимитна вещева книжка.

Посочва се, че редът за осигуряване на випускниците курсанти, заявени за обучение от Военномедицинска академия, с полагащото се униформено облекло за тържественото им производство в първо офицерско звание, се определя от началника на лечебното заведение.

В проекта са намерили място и други предложения, отнасящи се до вещевото осигуряване на военнослужещите и цивилните служители, постъпили от командирите на Съвместното командване на силите, видовете въоръжени сили, Съвместното командване на специалните операции, Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана и ръководителите на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната.

След влизането в сила на промените ще се актуализира вътрешно-нормативната база, регламентираща тези въпроси, в съответствие с националното законодателство и другите релевантни актове на министъра на отбраната, посочват от МО.

Подробности на https://www.mod.bg/bg/doc/proekti_documenti/20240123_Proekt_naredba_izm_dop_H-9.pdf
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка