Otbrana.com:  995 745,1 хил. лв. са разходите по справка на МО за декември 2023 г.

Pan.bg 29 яну 2024 | 11:47 views (596) commentaries(0)
img Спирдон Спирдонов

На последното заседание на Комисията по отбрана народният представител Александър Вълчев попита министъра на отбраната Тодор Тагарев колко финансови средства са усвоени през декември 2023 г. от МО и призова информацията да стане публична.

Председателят на комисията Христо Гаджев също поиска такава информация. Във връзка с това той е задал и въпрос в рамките на парламентарния контрол, като очаква писмен отговор от министъра. Междувременно на сайта на МО се появи определена информация по тази тема.

Разходите на Министерство на отбраната за декември 2023 г. са в размер на 995 745,1 хил. лв, става ясно от публикуваната справка.

За персонал-заплати, възнаграждения, обезщетения и осигурителни вноски те възлизат на 139 271 хил. лв.,като са осигурени всички дължими плащания към персонала. 136 165,9 хил. лв. Са разходите за издръжка, които са свързани с осигуряването на ежедневната дейност на структурите на Министерство на отбраната.

Размерът на капиталовите разходи е 720 308,2 хил. лв. С тях са разплатени задължения свързани с изпълнение на инвестиционни проекти на Министерство на отбраната за придобиване, модернизация, поддръжка и ремонт на въоръжение, ракети, торпеда и техника и за ремонт и изграждане на инфраструктура, бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на МбР, ремонт и изграждане на инфраструктурни обекти, осигуряване на експлоатацията на вертолети AS 532 AL Cougar, извършване на основен ремонт на самолети L-39ZA, придобиване на санитарни автомобили с повишена проходимост, доков ремонт на кораби.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка