Все повече младежи кандидатстват за военни лекари

Pan.bg 05 фев 2024 | 08:49 views (456) commentaries(0)
img Pan.bg

Специалността "Военен лекар" вече е разпознаваема сред кандидат-студентите, а през последните години се наблюдава засилен интерес към нея.

През последните две години се наблюдава радваща ни тенденция – повече от 50% от курсантите заявяват специалността „Военен лекар“ като първо желание, а не просто за всеки случай.

Това говори за съвсем различна философия и осъзнато желание да се включат в тази програма, коментира генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Той не скри гордостта си от успешното дипломиране на първия в историята на страната випуск военни лекари, които вече са разпределени във военните формирования, както и от следващите 116 курсанта, които продължават по пътя на „Първите”. Подновен е и проектът за обучение на военни медицински сестри.

От 12 до 16 февруари ще се проведат Дни на отворените врати за кариерно развитие във ВМА. Фокусът е именно върху обучението на лекари и сестри под пагон.

Целта на инициативата е да покажем възможностите за обучение, работа и кариерно развитие във военните болници и звената, част от тяхната структура. Стотици ученици

ще влязат в клиниките, ще влязат в операционните, ще разговарят с нашите лекари – светила в своята област. Ще могат да усетят духа и силата на ВМА.

Всеки, който желае, може да се включи и да бъде част от нашите Дни на отворени врати за кариерно развитие във ВМА след предварително записване на тел.: 02/ 92 25 130 и 0893 55 77 69 или на e-mail: vivi@vma.bg.

Крайният срок за подаване на заявление е 9 февруари 2024 г. (петък).

Снимка: Архив ВМА (2023)

/www.vma.bg/

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка