Във ФРГ: Забавянето на приемането на закон за мобилизация заплашва с превземане на Киев

Pan.bg 06 фев 2024 | 09:24 views (845) commentaries(0)
img
pan.bg

Германският журналист и анализатор на вестник Bild Юлиан Репке каза, че бавното приемане на закона за мобилизацията в Украйна представлява заплаха за украинските въоръжени сили, тъй като руската армия "се приближава все по-близо до Киев". Той изрази тази гледна точка на страницата си в социалната мрежа X (преди Twitter).

„И макар да не съм в положение аз да призовавам повече украинци да отидат на бой (и на клане), мога само да кажа, че от военна гледна точка, всяка седмица, която минава без мобилизацията, предложена от Генералния щаб, Руските сили се приближават все по-близо до Киев“, написа Репке.

Той припомни, че са изминали шест седмици от предложението за призоваване на повече хора във въоръжените сили, но властите в Киев все още не са взели решение за това.

По-рано президентът на Украйна Владимир Зеленски внесе във Върховната рада законопроекти за удължаване на мобилизацията и военното положение в страната. Проектите са представени без пояснителна записка.

Преди това украинските власти финализираха спорния законопроект за мобилизацията, изглаждайки противоречивите норми. По-конкретно, укриващите се от военна служба все още могат да бъдат изправени пред блокиране на сметки и забрана за пътуване в чужбина, но вече само със съдебно решение. Останаха обаче разпоредбите за намаляване основанията за отлагане и намаляване на наборната възраст.

Преди това беше предложено депутати от Радата да бъдат изпращани в командировка на фронта.Източник: gazeta.ru Снимка: Thomas Peter/Reuters

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка