Росен Желязков пред своя украински колега Руслан Стефанчук: България подкрепя европейската интеграция и евроатлантическата перспектива на Украйна

Pan.bg 07 фев 2024 | 13:36 views (1422) commentaries(0)
img Pan.bg

Дългосрочният ангажимент на ЕС към Украйна е най-добрата гаранция за свободното и сигурно бъдеще на вашата страна. Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков на срещата си с председателя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук.

Българска делегация, водена от председателя на парламента, е на посещение в Украйна.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В състава й са ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов, ръководителят на българската делегация в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Станислав Анастасов и председателят на Групата за приятелство с Украйна Ивайло Мирчев.

България приветства решението на Европейския съвет за започване на преговори за присъединяване на Украйна към ЕС, подчерта Росен Желязков.

Страната ни категорично подкрепя европейската интеграция и евроатлантическата перспектива на Украйна, заяви председателят на Народното събрание.

Той посочи, че България отчита значителния напредък, който Украйна е постигнала по стъпките, посочени в становището на Европейската комисия от юни 2022 г.

Повече информация тук:

https://www.parliament.bg/bg/news/ID/5941Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Росен Желязков пред своя украински колега Руслан Стефанчук: България подкрепя европейската интеграция и евроатлантическата перспектива на Украйна

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка