Министърът на отбраната Тодор Тагарев и външния министър на Обединеното кралство лорд Дейвид Камерън потвърдиха стратегическия характер на двустранните отношения в сигурността и отбраната

Pan.bg 14 фев 2024 | 22:18 views (1398) commentaries(0)
img Pan.bg

На 14 февруари 2024 г. в Министерството на отбраната се проведе среща на министъра на отбраната Тодор Тагарев с министърa на външните работи на Обединеното кралство лорд Дейвид Камерън. В разговорите взеха участие началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, както и Н. Пр. Роб Диксън извънреден и пълномощен посланик на Негово Британско Величество в България. Срещата се осъществи в рамките на поредица от срещи на британския министър с българското правителството при неговото първо посещение в България след заемането на този пост.

Основни теми на разговорите бяха двустранното сътрудничество в сферата на отбраната, актуалният дневен ред на сигурността в Черноморския регион и последните развития около войната на Русия в Украйна, помощта на двете държави за украинската страна и рисковете, и заплахите за сигурността в Европа, както и възможните усилия за противодействие на съюзно ниво.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В светлината на 75-годишнината от основаването на НАТО и 20-годишнината от присъединяването на България, бяха дискутирани и въпроси, свързани с бъдещето на Алианса, които ще бъдат обсъдени на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

Лорд Камерън даде висока оценка на двустранните отношения в областта на отбраната, като подчерта подкрепата на Обединеното кралство за Република България - високо ценен съюзник в НАТО. Той акцентира върху особената загриженост на Обединеното кралство относно войната в Украйна и категоричната подкрепа на мерките за усилване на възпиращия и отбранителен потенциал по целия Източен фланг на НАТО.

www.mod.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Министърът на отбраната Тодор Тагарев и външния министър на Обединеното кралство лорд Дейвид Камерън потвърдиха стратегическия характер на двустранните отношения в сигурността и отбраната

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка