Президентът Радев: Както лозята се отглеждат трудно и буренясват без грижа за тях, така справедливостта и демокрацията изискват нашите ежедневни непримиримост и усилия

Pan.bg 15 фев 2024 | 13:46 views (937) commentaries(0)
img Pan.bg

Историята ни е научила, че както лозята се отглеждат трудно и буренясват без грижа за тях, така и държавността, свободата, демокрацията и справедливостта изискват ежедневни усилия и непримиримост.

Това заяви президентът Румен Радев в село Покрайна, област Видин, където бе официален гост на традиционното отбелязване на Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Държавният глава бе придружен от съпругата си Десислава Радева и участва в ритуала по зарязване на лозята в лозовите масиви между селата Гомотарци и Кошава.

Нашата борба е за справедливост, за да няма повече кражби на обществен ресурс и за да може средствата да стигат и до най-отдалечените краища на страната, отбеляза в приветствието си държавният глава.

По думите на Румен Радев обществото ни очаква повече кадърност и морал в управлението, за да може всеки човек да получи възможност за работа, а неговият труд да му гарантира достойно съществуване и удовлетворение.

„Няма да се примирим с констатациите и статистиката, че Северозападът е най-бедният край не само в България, но и в целия ЕС“, посочи президентът и допълни, че българският Северозапад е богат с историята и традициите си, има ценно географско положение, плодородна земя и най-вече честните и трудолюбиви хора. „От нас зависи как ще си подредим държавата, така че този силен потенциал да бъде оползотворен“, каза още Румен Радев.

Държавният глава отбеляза значимостта на днешния празник за българите, който наравно с пожеланията за здраве и благоденствие, свързва народа ни с традициите на предците и вкоренената почит към земята, земеделския труд, гроздето и виното.

„Радвам се да видя толкова много хора днес на площада. Всички вие давате силен знак, че заедно можем много повече, че можем да преодолеем всякакви предизвикателства и да постигнем всякакви цели“ каза още президентът Румен Радев.

/www.president.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Президентът Радев: Както лозята се отглеждат трудно и буренясват без грижа за тях, така справедливостта и демокрацията изискват нашите ежедневни непримиримост и усилия

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка