Форум във ВМА за правните аспекти в медицината

Pan.bg 16 фев 2024 | 17:59 views (799) commentaries(0)
img Pan.bg

Специалисти от Военномедицинска академия (ВМА) взеха активно участие в юридически семинар на тема „Правни аспекти в медицината“, организиран от Столичната лекарска колегия (СЛК) на Български лекарски съюз (БЛС).

Форумът бе открит от проф. Любомир Алексиев, началник на Катедра „Авиационна и морска медицина“ на ВМА и главен секретар на УС на СЛК. Участваха медици от различни специалности, а засегантите теми бяха разделени в рамките на 4 модула:

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Адвокат Иван Сотиров:

Юридическа отговорност на лекари и лечебни заведения - видове. Процедури и последици. Каква отговорност и за какви действия и бездействия може да носи лекарят? Защита на законните права и интереси на лекарите по Закона за съсловните организации на лекарите по дентална медицина, Закона за лечебните заведения, Закона за здравното осигуряване, НРД. Мерки за превенция.

Адвокат Явор Нотев:

Наказателна отговорност на лекарите за „лекарска грешка“. Застраховане. Субекти в наказателния процес срещу лекари – прокурор, частен обвинител, граждански ищец, вещи лица.

Адвокат Свилена Димитрова:

Аспектите на лекарската грешка от гледна точка на практикуващите медици и лечебните заведения като възложители на работа по смисъла на чл. 49 от ЗЗД. Комуникацията между лекар и пациент. Доказване в рамките на исковия процес

Адвокат Владислава Галева:

Доказателствената сила на медицинската документация в съдебните процеси. Основни насоки за попълването на медицинската документация в контекста на официален свидетелстващ документ. Електронното досие и съдебният процес. Предоставяне на съставена медицинска документация на пациентите и на третите лица.

/www.vma.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Форум във ВМА за правните аспекти в медицината

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка