Анкета: 61% от германците се страхуват, че войната може да се разпространи в страните от НАТО

Pan.bg 25 фев 2024 | 10:33 views (591) commentaries(0)
img
pan.bg

Повече от 60 процента от жителите на Германия се опасяват, че войната в Украйна може да се разпространи в страните от НАТО. Само по-малко от една трета от анкетираните не се страхуват от разрастване на военния конфликт.

Повечето жители на Германия, две години след началото на пълномащабната война в Украйна, се опасяват, че тя ще се разпространи на територията на държавите от НАТО. Такива опасения изразиха 61 процента от участниците в проучване, проведено от социологическия институт INSA за вестник Bild am Sonntag, резултатите от което бяха публикувани в неделя, 25 февруари.

31 процента от анкетираните изразиха мнение, че това няма да се случи или по-скоро няма да се случи, други осем процента не отговориха на съответния въпрос.

Втората част на проучването е посветена на интеграцията на украинските бежанци в Германия. Според 51 процента от респондентите то се е провалило напълно или до голяма степен. Само 28 процента от анкетираните смятат, че интеграцията до известна степен е успешна.

Почти половината от участниците в проучването (49%) смятат, че украинските бежанци в Германия получават твърде голяма финансова подкрепа. 35% от анкетираните смятат, че размерът на обезщетенията е достатъчен.

Източник: DW Снимка: tvdownloaddw-a.akamaihd.net

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка