Отзвук: Участие в съвместно тактическо КЩУ “MUNTENIA-24“

Pan.bg 01 май 2024 | 15:33 views (446) commentaries(0)
img Pan.bg

В периода 15-19 април 2024 г. група преподаватели и слушатели редовна форма на обучение от факултет „Командно-щабен“ на Военна академия „Г. С. Раковски“, взеха участие в съвместно тактическо командно щабно учение “MUNTENIA-24“ с колегите си студенти от началния курс на магистърските програми „Сухопътни войски“ и „Мениджмънт на логистиката“ на факултет „Командно-щабен“ на Националния военен университет на Република Румъния „Карол I“ в град Букурещ.

Основните целите на учението бяха развиването на знания и умения в областта на тактическото планиране на отбранителни операции на ниво бригада и повишаването на нивото на съюзническа процедурна оперативна съвместимост.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Действията бяха планирани въз основа на фиктивни събития и участници в отбранителна операция на механизирана бригада. Слушателите от българската група бяха назначени на различни длъжности в щаба на механизираната бригада и взеха активно участие във всички етапи на планирането на отбранителната операция. За нуждите на проиграването и анализа на вариантите за действие беше използвана компютърната система за моделиране и симулации JCATS.

www.rndc.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Отзвук: Участие в съвместно тактическо КЩУ “MUNTENIA-24“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка