Hill: САЩ не могат да оправдаят изпращането на украинците да се бият до последния гражданин на Украйна

Pan.bg 12 май 2024 | 09:28 views (662) commentaries(0)
img
pan.bg

Привържениците на предоставянето на военна и финансова помощ на Украйна на Запад трябва да измислят други оправдания за изпращането на украинците на клане, тъй като старите аргументи вече не работят. Това пише бившият специален помощник по политиката и комуникациите в Пентагона Дъглас Маккинън в статия за вестник Hill. https://thehill.com/opinion/international/4657428-nato-risks-world-war-iii-in-ukraine-while-lining-the-defense-industrys-pockets/

„Онези, които призовават Украйна да се бие до последния гражданин, от комфорта и безопасността на офисите си на хиляди мили от бойното поле, трябва да измислят по-убедително оправдание“, подчерта той.

Сред „податливите“ обоснования авторът посочи тези като: „Трябва да действаме като един срещу Путин“, „Трябва да спасим народа на Украйна“ или „Трябва да защитим НАТО“.

Според Маккинън, повечето медии на Запад не са склонни да съобщават на публиката си "някои от фактите в страната". Междувременно Украйна се изправи пред унищожаването на голяма част от инфраструктурата на страната и изселването на повече от шест милиона украинци в чужбина.

Маккинън отбеляза, че Западът е готов да ескалира конфликта в Украйна в името на парите, тъй като за редица отбранителни изпълнители в Съединените щати и Европа Украйна „се превърна в подарък, който продължава да дава“.

Преди това той съобщи, че нито един от западните експерти през последните две години не е изразил мнение относно възможността Украйна да спечели конфликта.

По-рано бивш служител на Пентагона каза, че Западът не разбира последствията от ядрена война.

Източник: gazeta.ru Снимка: Thomas Peter/Reuters

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка