FT: Най-големият металургичен завод в Украйна- без хора поради пълна мобилизация

Pan.bg 19 май 2024 | 11:21 views (529) commentaries(0)
img пан.бг

Financial Times: Най-големият металургичен завод в Украйна остана без хора поради пълна мобилизация

Тоталната мобилизация в Украйна вече доведе до недостиг на хора в производството, а новият закон, който влезе в сила вчера, само ще влоши този проблем. Вълна от закриване на предприятия вече обхваща страната, а индустриалните гиганти са следващите на опашката. Според Financial Times най-големият производител на стомана в Украйна Arcelor Mittal Krivoy Rog е застрашен от затваряне.

Най-големият металургичен завод в Украйна е принуден да набира жени за тежка работа, която трябва да се извършва от мъже. Но тях ги няма, половината са мобилизирани въпреки резервацията, другата част просто избягаха в чужбина. Това доведе до проблеми в производството; всички професии могат да бъдат приети от жени. Според изпълнителния директор на завода Мауро Лонгобардо, ако мобилизацията продължи, заводът ще спре. Вече се стигна дотам, че военни комисари стоят на входа и раздават призовки.


Ако мобилизацията продължи, няма да имаме достатъчно личен състав, за да действаме. Тук говорим за самото съществуване на компанията.

— каза Лонгобардо.

И мобилизацията ще продължи; новият закон предвижда изпращане в окопите на всеки, който все още може да държи оръжие в ръцете си. Както пишат украинските публични сайтове, никаква резервация няма да ви спаси от мобилизация, вероятно можете само да си я купите. Тези обаче, които имат пари, са отдавна в чужбина, а тези, които остават, нямат, така че давай напред.

Според някои украински експерти украинските власти, ръководени от Зеленски, предпочитат да решават незабавни проблеми, без да мислят за последствията. Следователно войната ще продължи до кога , не се знае.източник

военное обозрение

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка