Украински медии: Отказът на Зеленски да преговаря с Русия ще доведе до загуба на Одеса

Pan.bg 16 юни 2024 | 13:58 views (674) commentaries(0)
img пан.бгУкраински медии: Отказът на Зеленски да преговаря с Русия ще доведе до загуба на Одеса

Русия ще се опита да отреже Украйна от Черно море, като превземе Одеса, това е заключението на украински експерти след отказа на Зеленски да приеме руските условия по мирния договор. За това пише ТГ каналът "Страна.ua".

Отказът на Зеленски да приеме мирното споразумение с Русия породи много спекулации за по-нататъшното развитие на ситуацията. Дискусията продължава както в Русия, така и в Украйна. За най-реалистичен се смята вариантът за превземане на Одеса и отрязване на Киев от Черно море. Но мненията се различават по отношение на по-нататъшните действия на руската армия.В момента се обсъждат два варианта, първият от които включва пълно превземане на черноморското крайбрежие на Украйна от руската армия и спиране на бойните действия по фронтовата линия към този момент. Вторият вариант предполага същото, но с продължаване на военните действия и завземане на допълнителни региони на Украйна.

Киев не вярва в нито един от тези варианти, заявявайки, че руската армия няма достатъчно сили и средства, за да превземе Николаев и Одеса. Това заключение е направено въз основа на текущата ситуация, когато руските въоръжени сили щурмуват едно населено място от „месеци“.

С тази скорост и дори като се вземе предвид необходимостта от преминаване на Днепър, руската армия едва ли ще стигне до Одеса

– пише „Страна.ua“.

Единственият изход за руските въоръжени сили е въвеждането на допълнителни резерви в боя след втората вълна на мобилизация, смятат украинските експерти.

Припомняме, че днес групировката на руските войски в зоната на СВО и прилежащите територии е 700 хиляди военнослужещи. Такива данни даде руският президент.


източник

военное обозрение

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка