НОВА ЗВЕЗДА В АХТОПОЛСКАТА ТУРИСТИЧЕСКА ФЛОТИЛИЯ! ГОРЕЩИ СНИМКИ!

Pan.bg 09 ное 2020 | 22:36 views (7678) commentaries(0)
img Българските морски новини № 703

Към морето и Дунава - за напредък!

Калоян Панчелиев, снимки - Фридрих Герстекер

През септември т.г. в брой № 680 на рубриката "Българските морски новини" разказахме за новите надежди на ветроходството в Ахтопол и представихме яхтите "Нелсън" (Nelson) с външна маркировка Ах 295 и "Ману" (Manou) с външна маркировка Ах 259 (снимки 17-24).

Днес разширяваме темата с публикация за туристическата флотилия в пристанището на градчето и новостите в нея.

Повечето от корабчетата за морски разходки в Ахтопол са добре известни на нашите читатели от предишни репортажи в Pan.bg.

Сред тях са обичайно "заподозрените" лодки за разходка "Викинг VI" (с външна маркировка Ах 220 - снимки 1-5), "Св. Анна" (Ах 262 - снимки 6-7) и "Октопод" (Ах 189 - снимки 14-16).

През лято-2020 морските разходки в Ахтопол се провеждаха всекидневно във времето от 18:00 до 21:00 часа. Цените на билетите за курорт, който развива предимно семеен туризъм бяха умерени - 10 лева (за възрастни) и 6 лева (за деца).

Крайбрежните маршрути са два: Далян Ахтопол - устието на р. Велека - плаж на р. Велека и обратно и Гръцко училище - плаж Ахтопол - къмпинг "Делфин" и обратно.
Продължителността на плаването по първия маршрут е 40-45 мин., а на втория - 30-35 мин. Отплаването по традиция е от Мостика.

Броят на туристите, които се впускат в морски разходки през лятото в Ахтопол с петте корабчета от местната флотилия е между 50 и 70 души дневно, в редки случаи през м. август достига до 100-120. Все още с носталгия се помнят времената, когато броят им е бил до 300 души дневно, а в залива Торлу са акостирали пасажерски корабчета и гемии-атракциони.

Въпреки трудния сезон по нашето Черноморие подобно на ветроходната и местната туристическа флотилия продължи да се обновява през изминалото лято. На "Св. Анна" бяха монтирани тента и пейки за настаняване на пасажерите в кърмовата част (снимки 6-7), а в пристанището акостира нова моторна лодка модел "Ринкер 270" (снимки 8-12).

Последната пристигна в края на сезона и не успя да се включи в морските разходки, но след регистрацията й под български флаг тя определено ще бъде новата звезда в залива Торлу следващата година.

Благодарим на Фридрих Герстекер за снимките и очакваме
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg и социалните мрежи https://www.facebook.com/bgseanews/!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


НОВА ЗВЕЗДА В АХТОПОЛСКАТА ТУРИСТИЧЕСКА ФЛОТИЛИЯ! ГОРЕЩИ СНИМКИ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/24 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка