Община Бургас ще кандидатства за евросредства за изграждане на лодкостоянка в местността "Ъгъла"

Pan.bg 25 яну 2021 | 20:05 views (558) commentaries(0)
img Стефан Минчев

Община Бургас ще кандидатства по европейска програма за средства, с които да построи още една лодкостоянка - в местността "Ъгъла" (бивша "Кьошето").

Това няма как да се случи, ако предварително не бъде решено откъде ще мине довеждащата инфраструктура.

Нейното изграждане би засегнало два имота общинска собственост - отредени съответно за озеленяване и за помпена станция.

Предложението е обслужващата улица да мине оттам, с предвидено по нейната дължина крайулично паркиране (в непосредствена близост до въпросната локация в момента е изграден временен паркинг).

Макар имотът да е предвиден за озеленяване, на място такова не е реализирано. Липсва и едроразмерна растителност.

За реализиране на инвестиционното намерение на Общината е необходимо провеждане на градоустройствени процедури, за които е нужна и санкция от местния парламент.

По този повод днес се проведе онлайн обществено обсъждане. В него се включиха бургаски архитекти, които подкрепиха генералната идея, но направиха предложения за леки корекции, които ще бъдат взети под внимание.

А самото съоръжение в морето се предвижда да бъде от вида малко укритие за лодки. То може да стане част и от цялостната концепция за морски таксита - малки плавателни съдове, които да превозват местни жители и туристи до различни точки в Бургаския залив. /www.burgas.bg/

* Снимката е илюстративна и е на новата защитена лодкостоянка в Ченгене скеле, по която има още малко довършителни работи тази година.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка