Още по темата: Инициативата за създаване на Професионален морски колеж в Бургас

Pan.bg 03 апр 2021 | 20:37 views (483) commentaries(0)
img Pan.bg

На 31 март 2021 г. бе подписан Меморандум за партньорство в областта на развитието на морското образование в Бургас, за което вече информирахме нашите читатели.

Връзка тук https://www.pan.bg/view_article-62-538337-bma-se-prisyedini-kym-memorandum-za-partnjorstvo-v-oblastta-na-razvitieto-n.html

Меморандумът е резултат на интереса на организации и експерти от регионално и национално ниво за осъществяване на иницииращи действия, координация и сътрудничество с цел развитие на морското образование и създаване на Професионален морски колеж в Бургас.

Документът се подписа между: СНЦ Клуб по спортен риболов „Гларус“, Пристанище Бургас ЕАД, Южно-български морски образователен център ЕООД, Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола”, СНЦ „Черноморски институт”, Община Бургас и Бургаска Морска Асоциация (БМА).

Създаването на Професионален морски колеж в Бургас цели подготовката на специалисти за оперативни дейности в морската индустрия, пристанищни дейности, корабоплаване и опазване на околната среда, които притежават по-висока квалификация и чиито знания, умения и компетентности съответстват на изискванията на НКР, ЕКР и ИМО.

Координиращ център за събития и дейности по разработването на процедурата по създаване на Професионален морски колеж ще бъде Южнобългарския морски образователен център.

Подписалите Меморандума се обединяват около идеята за приобщаване на международни, национални, регионални и местни институции, както и на представители на бизнеса и гражданското общество за подкрепа на усилията за създаване на Професионален морски колеж в Бургас. /www.bma.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка