Бургас се побратими с южнокорейския град Улсан, водещ индустриален център и пристанище с развито корабостроене

Pan.bg 24 ное 2021 | 10:44 views (498) commentaries(0)
img Стефан Минчев

Вчера в Община Бургас се състоя официална церемония за подписване на Споразумение за побратимяване между градовете Бургас и Улсан, Южна Корея. Тя започна с минута мълчание в памет на загиналите 46 души при пътния инцидент на автомагистрала „Струма“.

Своите подписи в документа поставиха кметовете Димитър Николов и Сонг Чул Хо. На церемонията присъстваха зам.-министърът на външните работи Зарица Динкова и посланикът на Южна Корея у нас Н. Пр. Ли Хо-шик.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

"За Бургас е важно да си партнира с успешни градове. А примерът на Улсан е вдъхновяващ за нашата администрация!", каза по време на церемонията кметът Николов.

Улсан е седмият по големина град в Южна Корея, с население от над милион души. Определят го като водещия индустриален център на страната. Улсан е известен с продуктите на своето автомобилостроене и корабостроене. Той е корпоративната база на индустриалния гигант Хюндаи.

Също като Бургас, Улсан е морски пристанищен град. От 10 години съществува топла връзка помежду им. Бургаска делегация посети Улсан през 2017 г. Тук се преподава корейски език като избираем предмет във вече 13 паралелки.

Въпреки трудностите, предизвикани от К-19 във всички сфери на живота, делегация от Улсан, водена лично от кмета на града Сонг Чул Хо, посети днес Бургас, за да бъде надградено започнатото и да се премине към следващи стъпки на сътрудничество, изразяващи се в конкретни икономически, културни и други проекти.

/www.burgas.bg/
Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Бургас се побратими с южнокорейския град Улсан, водещ индустриален център и пристанище с развито корабостроене

PREVIOUS PHOTO 1/1 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0