Предстоящо: Конкурс “Бъдещето на Черно море”

Pan.bg 26 ное 2021 | 14:55 views (358) commentaries(0)
img Pan.bg

Морски клъстър България съвместно с Българска морска камара и със съдействието на Технически университет-Варна, Висше военноморско училище „Н.Й.Вапцаров“ и Колеж по туризъм към Икономически университет-Варна, ежегодно организират „Дни на сини кариери“. То ще се проведе изцяло онлайн в три последователни дни в периода 1-3-ти декември т.г. от 13:30. Във всеки един от трите дни ще бъдат засегнати различни възможности за развитие в областта на синята икономика.

Част от формата „Дни на сини кариери“ тази година е и конкурсът “Бъдещето на Черно море”.

В него могат да участват ученици от основни и средни училища и студенти от цялата страна. Срокът за представяне на конкурсните материали е до 6 декември, а на 19 декември (честване на Никулден от морската общност по стар стил) ще бъдат обявени победителите. Участниците ще се състезават с рисунка, есе, концептуален модел/идеен проект на иновативно решение по темата на състезанието. Наградите за победителите са осигурени от Община Варна.

РЕГЛАМЕНТ

за провеждане на конкурс

на тема: „Бъдещето на Черно море“

Конкурсът е свързан с популяризирането на морските професии в областта на синята икономика сред младежка аудитория от различни възрастови групи.

I. Цели:

Да се привлече вниманието и интереса на младите хора към синята икономика в България – отрасли или стопански дейности и професии и въздействието, което оказват върху Черно море;

Да се предостави възможност на различни възрастови групи да представят своето виждане/ гледна точка за влиянието на човешката дейност върху морето, перспективите и евентуални решения.

II. Условия за участие:

В конкурса могат да участват ученици и студенти от цялата страна, в следните категории:

Ученици 1 - 7 клас могат да участват индивидуално, с рисунка или есе;

Ученици среден/гимназиален курс и студенти могат да участват с концептуален модел/идеен проект на иновативно решение по темата. Участието е индивидуално или в колектив до 5 участника.

Всеки участник (индивидуален или колектив) може да изпрати само една рисунка, есе или проект.

Повече информация за конкурса тук:
https://pan.bg/view_article-62-548469-predstoyashto-dni-na-sini-karieri-1-3-dekemvri.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка