Подкрепете Бургас в гласуването за наградата EU4Oceans

Pan.bg 18 май 2022 | 07:20 views (508) commentaries(0)
img Мариета Ханджиева

Подкрепете Бургас, който кандидатства за наградата на коалицията EU4Oceans за инициативата, която най-добре илюстрира духа и принципите на обединението– мобилизирането на гражданското общество в усилията за намаляване на отпадъците в морските и океански води.

За да гласувате последвайте следния линк https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-jKLb_7KZv-jCbrjY0h4ndkhG9Ihzoy03wcXXoPGLZOTZOw/viewform , където може да изберете инициативата на града ни: „Less Plastic Waste in Burgas Municipality”.

В превод на български означава „Намаляване на отпадъците от пластмаса в община Бургас“ и включва почистване на морските отпадъци от Бургаския залив от водолази, рибари и други доброволци.

Инсталирани са иновативни съдове, които автоматизирано да събират плаващите отпадъци от акваторията на пристанищата Крайморие, Сарафово и Ченгене Скеле.

Специализиран робот за подводно изследване на макроотпадъците от полимери ще се използва за научна и изследователска дейност от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Почистването на отпадъците обаче е само част от решението на проблема. Още по-наложително е тяхното предотвратяване. С тази цел община Бургас организира няколко обучителни кампании сред различни части от населението на града, ученици от началния и прогимназиалния курс, общински експерти и рибари . Кампанията „Син етикет“, от друга страна, е насочена към намаляването на отпадъците от пластмаса, генерирани от ресторантьорския бизнес.

Подкрепете усилията на общината и участниците за един по-чист Бургас.

/www.burgas.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка