Яхтената индустрия навлиза в Техническия университет във Варна

Pan.bg 05 авг 2022 | 11:22 views (496) commentaries(0)
img Нова магистърска програма, насочена към яхтената индустрия ще започне скоро в Техническия университет във Варна.

www1.tu-varna.bg

На 03 август 2022 г. беше подписан договор за сътрудничество между висшето учебно заведение и българското представителство на компанията за яхтен мениджмънт "Swiss Ocean Yacht Management".

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

"Мега яхтите са нов хоризонт не само за ТУ, но и за цяла България", бяха думите на експерта по морски технологии в университета капитан Андрей Станев, минути след подписването на договора за сътрудничество.

"С този договор, университетът надгражда съществуващите вече морски специалности с нещо, което е широко разпространено в света. Мега яхтите са една нова индустрия за България. Ние ще отворим врати към един нов пазар, който е на върха на технологиите", каза още кап. Станев.

Предстои обучението на капитани, механици, както и специалисти в сферата на киберсигурността и мрежовото оборудване в яхтената индустрия. Според кап. Андрей Станев, новата магистърска програма, която може да стартира още през септември, ще открие много нови възможности за студентите.

Публикация на Радио Варна, Иван Барбов

Със съкращения, повече можете да чуете на: https://bnr.bg/varna/post/101685782/ahtenata-industria-navliza-v-tehnicheskia-universitet-vav-varna?fbclid=IwAR05DljQyvnAbg7tKe7y1EDLjYlk9xHqnlNiz0Mrd_h8gts27lPfNlNsyzwNavigate with the buttons down below to explore the gallery!


Яхтената индустрия навлиза в Техническия университет във Варна

PREVIOUS PHOTO 1/1 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0