Кметът Николай Димитров откри модернизираното и разширено рибарско пристанище в Стария Несебър

Pan.bg 13 авг 2022 | 06:58 views (831) commentaries(0)
img Вчера, 12 август кметът на Община Несебър Николай Димитров тържествено преряза лентатата и откри модернизираното и разширено рибарско пристанище в Стария Несебър.

Гости на събитието бяха министърът на земеделието и храните Явор Гечев, областният управител на Бургас проф. д.н. Мария Нейкова и др.

„Изказвам сърдечна признателност към всички, които съдействаха за подготовката и осъществяването на реконструкцията на рибарското пристанище. За реализацията му, с много упорство и последователност, работихме дълги години, извършихме огромен обем работа по проектиране и съгласуване с много министерства, агенции и институции, благодарение на които този важен за нашия град проект бе осъществен. Днес съм горд да оповестя финала на реконструкцията на пристанището. Този проект, заедно с пречиствателната и претоварната станции и много други, е част от нашата дългосрочна политика за устойчиво развитие на общината.“ – каза в приветствието си кметът Димитров.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Министър Явор Гечев обяви, че това е само началото на съвместната работа на Министерството на земеделието и Община Несебър. „Започва новата програма, която има за цел да надгражда и да утвърждава политиките на изминалия програмен период.“. Поздравления за извършената работа и пожелания за бъдещи успехи отправи и областният управител на Бургас проф. д.н. Мария Нейкова

Реконструкцията на Северното пристанище е един от социално значимите проекти, изпълнени от местната власт. Финансовата му стойност надхвърля 8 000 000 лева, а перспективите, които Община Несебър е заложила в реализацията му, са свързани с развитието на традиционния за голяма част от местната общност поминък – рибарството.

Финансирането на проекта бе осъществено по „Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.“ с управляващ орган Министерство на земеделието и храните.

Реализирането на реконструкцията и модернизация на рибарско пристанище Северна буна – Несебър е плод на дванадесетгодишната работа на общинското ръководство и на общинските отдели, ангажирани с проекта. Съдействие за неговото осъществяване оказаха: Министерство на земеделието, Министерство на културата, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Изпълнителна агенция „Морска администрация“, Областна дирекция по безопасност на храните и др., които работиха като един екип за този толкова важен за местните хора и рибарската общност проект.

Обновеното пристанище отговаря на всички европейски норми и е съобразено с изготвената по проекта оценка за въздействие върху културното наследството, съгласно изискванията на Комитета за световно наследство към ЮНЕСКО.

/www.nessebarinfo.com/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Кметът Николай Димитров откри модернизираното и разширено рибарско пристанище в Стария Несебър

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка