Министерският съвет отмени две решения на предишни правителства в областта на отбраната

Pan.bg 22 сеп 2022 | 10:54 views (264) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: Otbrana.com


Министърът на отбраната е определен за орган, упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Интендантско обслужване“ ЕАД – София. Министерският съвет отмени Разпореждане № 6 от 16 юни 2022 г. за определяне на орган, който да упражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Интендантско обслужване“ ЕАД - София.

На основание чл. 13 от Закона за публичните предприятия, Министерският съвет определи министъра на отбраната за орган, упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Интендантско обслужване“ ЕАД - София.


Отменя се r правителствено решение за увеличаване на капитала на ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ с непарична вноска, представляваща правото на собственост върху имот.

Правителството отмени РМС № 269 от 26.03.2021 г. за увеличаване на капитала на „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД - гр. София, с непарична вноска, представляваща правото на собственост върху недвижими имоти - частна държавна собственост. Имотите, находящи се в град София, все още се намират в управление на Министерството на отбраната. Настоящото решение се взема на базата на писмено становище от ръководството на „ТЕРЕМ - ХОЛДИНГ“ ЕАД за отпаднала необходимост от недвижимите имоти - предмет на Решението на Министерския съвет от 2021 година.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка