Морски клъстър България бе организатор на практическо посещение „Сини кариери“ (снимки)

Pan.bg 20 ное 2022 | 07:11 views (928) commentaries(0)
img Между 15 и 18 ноември Морски клъстър България бе организатор на практическо посещение „Сини кариери“.

16 Ученици и студенти от различни райони на страната се запознаха със „сини“ специалности, посетиха предприятия на синята икономика и научиха за възможности за кариерно развитие.

Водещи варненски университети представиха пред тях морските специалности корабоводене, корабоплаване, електро-оборудване на кораби, корабостроене и кораборемонт.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Участниците имаха възможността да видят в реална среда моделиране, дизайн и ремонт на кораб в корабостроителница, а по-късно да научат за професии на пристанищната логистика.

Като част от образователната обиколка, те посетиха бреговия център за контрол на корабния трафик във Варна, където им бе показана в действие информнационната системата за наблюдение на движението във Варненското пристанище.

Освен с кариери в морския транспорт, учстниците в тура се запознаха с все по-търсени в наше време научно-изследователски професии в области като морските ресурси и биотехнологиите.

Младежите беседваха с морски учени, между които акварист, ихтиолог и научен водолаз, посетиха химическа лаборатория и разгледаха подводница, използвана за изследвания на морското дъно.

Инициатива се осъществи благодарение на любезното съдействие на ВВМУ „Никола Вапцаров“, ТУ-Варна, Центъра по хидро- и аеро-динамика - Варна , Института по рибни ресурси – Варна, Пристанищна инфраструктура – Варна, „Булярд – КИ“ ЕАД, "ИХБ Шипдизайн" АД, Института по океанология към БАН и "Х логистика" и БАКБА.

/www.marinecluster.com/Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Морски клъстър България бе организатор на практическо посещение „Сини кариери“ (снимки)

PREVIOUS PHOTO 1/6 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0