Морско училище – домакин на студентски „Дигитални иновации“

Pan.bg 22 ное 2022 | 21:04 views (1731) commentaries(0)
img Росица Колева

Научна сесия за курсанти и студенти „Дигитални иновации – перспективи за развитието на висшето образование в Република България“ се проведе във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

Конференцията „Дигитални иновации“ е проект между Студентския съвет на ВВМУ и Община Варна. По него работят млади хора с критично мислене, креативност и упоритост в реализирането на идеите си.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Темата на конференцията бе „Иновации във висшето образование“. Специален гост на събитието бе кметът на Варна – Иван Портних. Във форума се включиха курсанти и студенти от Морско училище, Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, и НВУ „Васил Левски“. Участниците представиха доклади в няколко секции:

– Технически науки и военно дело;

– Природни науки, математика и информатика;

– Медицина;

– Педагогически науки;
– Социални, стопански и правни науки.

Организаторите на форума се стремят да го превърнат в ежегодно събитие, на което студенти и курсанти от различните университети да изградят по-добра комуникация помежду си и да представят своите знания и умения пред учени и научни комисии. Конференцията „Дигитални иновации“ предлага на своите участници възможност за нови контакти, не само с преподаватели, но и със свои връстници с различни идеи.

„Всеки студент понякога се сблъсква с трудности, когато трябва да говори без притеснение пред по-голяма аудитория, да завързва контакти със своите колеги и да работи в екип от хора с различни черти в характера и виждания за дадения проблем. В организацията е заложен този панел, с цел изграждане на по-добра комуникация между студентите, тяхното емоционално израстване и по-лесно адаптиране към заобикалящата ги среда“, обясни председателят на Студентския съвет на Морско училище – курсант мичман Георги Лолов. Той допълни, че работата на организаторите ще бъде насочена към изграждане на работещи екипи и зараждане на приятелства между хора, обединяващи се около общи цели.

/www.naval-acad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Морско училище – домакин на студентски „Дигитални иновации“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка