Излезе от печат том 8 от "Известия на Бургаския музей" - юбилейно издание по повод 110 години музейно дело в Бургас

Pan.bg 06 дек 2022 | 06:43 views (863) commentaries(0)
img Стефан Минчев

Преди броени дни излезе от печат сборникът ,,Известия на Бургаския музей – т. 8“, издаден по проект на музея, финансиран от Министерството на културата на Република България. Сборникът е посветен на 110 години изследователска и музейна работа на Бургаския музей. Изданието е двутомно, с общо над 600 стр. текст.

В двете части на тома са публикувани 38 статии в рубриките: археология, етнология, история, нумизматика, морска археология, епиграфика, сграфистика, природа и музейно дело. Участници в него са 45 автора - музейни специалисти от България; учени от НАИМ-БАН; университетски преподаватели; изследователи от Швейцария; от университетите в Кънектикът, САЩ, и Саутхямптън, Великобритания; от Министерството на културата; НИМ, Министерството на културата на Австралия и мн. др. Темите са в основата си единни – резултати от проучването на материалното и нематериално културно наследство на община Бургас и Южното Черноморие.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Главен научен редактор на изданието е проф. д.и.н. Светлозар Елдъров, с редактори проф. д-р Иван Христов, проф. д-р Николай Ненов, доц. д-р Светла Далакчиева и д-р Милен Николов. Съставител е д-р Милен Николов. Художествен редактор е Яна Славянска, а предпечатната подготовка е дело на музейните експерти Цветана Илева и Нели Никифорова-Христова. Предстои представяне на тома пред широката публика.

/www.burgas.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Излезе от печат том 8 от "Известия на Бургаския музей" - юбилейно издание по повод 110 години музейно дело в Бургас

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка