23-ма курсанти практикуват на борда на „Св. св. Кирил и Методий“

Pan.bg 04 яну 2023 | 23:49 views (388) commentaries(0)
img В сутрешните часове на 4 януари 2023 г. военният научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ продължава да държи курс на запад, през Средиземно море, към испанското пристанище Картахена, първа междинна спирка до остров Ливингстън.

На борда на НИК 421 има 23-ма курсанти от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, които са на краткосрочна плавателна практика от Варна до испанския град.

„Днес дадох задача на курсантите на една от корабните вахти – да определят възможностите на кораба за влизане в пристанище Картахена. В морските лоции, които имаме на борда, са дадени определени курсове, по които трябва да се „ляга“ в пристанище, и Картахена не е изключение. Дал съм им задачата, която предварително съм проучил, за да видя дали могат да четат морски лоции, в които има указани посоки на влизане, къде трябва да се внимава за плитки води, точки на потънали кораби, точки на стърчащи подводни скали. Те, в ролята си на бъдещи навигатори, трябва да ми предложат курс на кораба за безопасно влизане в пристанището. Това са около четири-пет курса, които трябва да прочетат, да ги осъзнаят, да ги нанесат на картата и да ми ги покажат тази нощ. Около 04:30 часа тази нощ ще ги проверя дали са свършили тази дейност“, обясни командирът на кораба – капитан II ранг Николай Данаилов.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

/www.naval-acad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


23-ма курсанти практикуват на борда на „Св. св. Кирил и Методий“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка