Лодкостоянката в Ченгене скеле вече разполага с работилница, изградена по проект на ПМДР

Pan.bg 19 яну 2023 | 06:28 views (851) commentaries(0)
img Pan.bg

Лодкостоянката в рибарското селище Ченгене скеле вече разполага с изградена по проект работилница за ремонт на плавателни съдове.

Тя е с площ от близо 150 квадратни метра, като в нея ще има възможност да бъдат вместени за ремонт по две лодки.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Работилницата е снабдена с вода, електричество, има офис помещение, баня и тоалетна. Тя дава възможност рибарите да извършват поправки по своите плавателни съдове на закрито без да са изложени на неблагоприятни атмосферни условия.

Пред работилницата е изграден и специален подход, който позволява плавателните съдове да достигнат до помещението за ремонт посредством колесар.

Изградената работилница е част от дейностите по изпълнение на Проект "Подобряване на безопасността и условия на труд на рибарите чрез инвестиции в "Специализиран пристанищен обект за обслужване на непромишлен риболов - място за временно укритие на риболовни кораби (покрита лодкостоянка) в акваторията западно от м. Рибарско пристанище (бивша м. Ченгене скеле), Община Бургас" Договор № BG14MFOP001-4.062-0002-C01/ МДР-ИП-01-66/27.04.2021г, по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG14MFOP001-4.062 МИРГ Бургас-Камено мярка 1.8 „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки на територията на МИРГ Бургас - Камено“, финансирана по Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г. /ПМДР.

/www.nrmbg.com/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Лодкостоянката в Ченгене скеле вече разполага с работилница, изградена по проект на ПМДР

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка