В Шабла организират кампания за опазване на влажните зони и аквакултури

Pan.bg 27 яну 2023 | 17:51 views (481) commentaries(0)
img Народно читалище „Отец Паисий 1901“, с. Езерец кани всички желаещи – деца и възрастни за участие в Кампания за опазване на влажните зони и аквакултури.

Очакваме ви от 2-ри до 5-ти февруари с игри, експерименти, прожекции и дискусии, както и почистване на плажа!

Заедно да опознаем влажните зони и аквакултури и да ги опазим.

През междусрочната ваканция Ви каним да посетите НЧ „Отец Паисий 1901“, с. Езерец.

Подготвили сме атрактивна програма от занимални, дискусии, прожекции на рибарска тема, посветена на опазване на нашите скъпи влажни зони и морски плажове, дюни и брегове.

Кампанията ще бъде открита на 2-ри февруари по повод международен ден на влажни зони.

Програмата за 2-ри и 3-ти февруари е следната:

-от 10:00 ч. до 12:00 ч. – образователни и интерактивни игри за деца, посещение на етнографска музейна сбирка;

-от 13:00 – работилница за сглобяване на въдици;

-от 14:00 ч.- плетене на рибарски мрежи;

-от 15:00 ч.- еко фабрика.

На 4-ти февруари от 10:00 ч. до 17:00 ч. – почистване на плажа на с. Езерец, дискусии относно опазването на околната среда чрез намаляването на пластмасовите отпадъци, прожекция на филма „Ангъчка“.

На 5-ти Фревуари от 10 ч. до 17 ч. – Ден на Творчество, с работилница екофабрика – от пластмасови отпадъци до подаръци, дискусии относно опазването на околната среда чрез намаляването на пластмасовите отпадъци, Прожекция на филм „Ничии отпадъци“.

Очакваме ви с децата от 10:00 ч. на 2, 3, 4 и 5 февруари 2023 г. за едно безпретенциозно изживяване на полезни и приятни моменти с грижа за нашето крайбрежно място.

Кампанията се осъществява от Народно Читалище „Отец Паисий 1901“ с. Езерец, в изпълнение на Дейност „Повишаване на осведомеността за опазване и подобряване на природното културно наследство чрез дейности по разпространение на знания за опазване на околната среда в рамките на проект „Съхраняване на традиции, бит и култура чрез опазване, подобряване и развитие на морското културно и природно наследство в с. Езерец, община Шабла“.

Проектът се финансира от ЕС по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № МДР-ИП-01-9/10.03.2022 с Управляващия орган на Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 по мярка 2.2.1 „Възстановяване и подобряване на природното наследство, културата и спорта на рибарската територия“ от Стратегия за ВОМР на МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик и е със срок на изпълнение 10.03.2023 г.

/www.shabla.bg/

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка