Ден 37 - сутрин: Кораб „Св. св. Кирил и Методий“ ще премине в близост до териториалните води на Уругвай

Pan.bg 02 фев 2023 | 06:47 views (299) commentaries(0)
img Pan.bg

Репортерът на БТА Константин Карагьозов е единственият представител на медиите, който пътува с кораба "Св. св. Кирил и Методий" и в двете посоки, като придружава българската експедиция по време на целия престой на Антарктида. Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА".

Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА". На посочения по-долу електронен адрес и връзки читателите могат да се запознаят с интересни детайли от плаването.

Ден 37 вечер: Кораб „Св. св. Кирил и Методий“ се намира на траверс от границата между Бразилия и Уругвай

В края на 37-ия ден от плаването си към Антарктида българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ се намира на траверс на около 50 морски мили от точката, в която границата между Бразилия и Уругвай среща Атлантическия океан.

НИК 421 плава със средна скорост от 8.5-9 възла при сравнително благоприятни метеорологични условия – вълнение от 2-3 бала и слаб вятър от 4 метра в секунда с направление 100°, изчисли за БТА старши помощник-командирът, к-н III ранг Радко Муевски. Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/400032--sv-sv-kiril-i-metodiy-se-namira-na-travers-ot-granitsata-mezhdu-braziliya-i-

Ден 37 - сутрин: Кораб „Св. св. Кирил и Методий“ ще премине в близост до териториалните води на Уругвай

На 1 февруари българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ се движи с около 8.5 възла към Мар дел Плата в Аржентина – втора междинна спирка от пътуването му до Антарктида.

„Корабът продължава да плава с направление 220 градуса покрай бреговете на Южна Америка. Скоро ще преминем в близост до териториалните води на Уругвай, но без да навлизаме в тях. След това ще се придвижим покрай Ла Плата – естуара, където се сливат реките Парана и Уругвай, преди да се влеят в Атлантическия океан“, поясни пред БТА старши помощник-капитанът на НИК 421, капитан III ранг Радко Муевски. Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/399604--sv-sv-kiril-i-metodiy-shte-premine-v-blizost-do-teritorialnite-vodi-na-urugv
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0