„Защо трябва да опазваме Черно море?” STEM урок в училище „Св. Св. Кирил и Методий“ - Варна с участието на учени от Института по океанология

Pan.bg 27 мар 2023 | 07:06 views (547) commentaries(0)
img Pan.bg

Учени от Института по океанология – БАН бяха сред гостите, поканени от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Варна да присъстват на специално подготвения и посветен на Световния ден на водата – 22 март, STEM урок на тема: „Какво ще стане със Земята, ако изчезне Световния океан. Защо трябва да опазваме Черно море?”.

Урокът беше представен от ученици от V, VI и VII клас, които работиха по темата, като приложиха иновативни подходи – изследваха, дискутираха, извършваха експериментална дейност, работиха по казус. Огромен интерес за тях се оказа, да интегрират знания от различни предметни области.

Педагозите и учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Варна показаха и доказаха не само неразривната връзка между предметите математика, физика, химия, география, биология и информационни технологии, но и по наше мнение станаха пример за добра практика при разработването на сценарий за създаване на съдържание на STEM урок по специален повод.

Изразяваме нашата гордост от факта, че ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Варна е партньор и добър приятел на ИО-БАН, гр.Варна, както и част от голямото семейство на Европейска нощ на учените. Вие сте достойни наши партньори в мисията да се популяризира науката и изкуството сред подрастващото поколение с атрактивен, иновационен и интегриран подход. Вие, насърчавате интереса на децата и младежите към научноизследователската дейност и възпитавате, че наука има навсякъде около нас и е еднакво важна за всички ни, защото тя е начин на мислене.

/www.io-bas.bg/

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0