Конкурс на тема „Бургас – заливът на спомените“ за 24 май

Pan.bg 21 май 2023 | 23:00 views (2448) commentaries(0)
img Стефан Минчев

По повод най-усмихнатия български празник – 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Община Бургас и Народно читалище „Паисий Хилендарски 1928“ обявяват литературен конкурс на тема: „Бургас – заливът на спомените“.

Литературното съревнование е за хора на възраст над 65 г., живеещи в Бургас и региона, които чрез любовта си към писаното слово най-умело и красиво ще съхранят за поколенията морските нюанси на своите вълнуващи преживявания.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Защото какво е литературата, ако не духовен полет – назад към миналото или напред към неосъществения блян. Полет, в който ние, потомците на залива, винаги ще усещаме дъх на море!Очакваме вашите творби – стихотворение или къс разказ с размер до две страници (формат А4) в електронен вариант на:

literaturen_bs@mail.bgИли на адрес:

НЧ „Паисий Хилендарски 1928” – за конкурса

гр. Бургас 8009, ж.к. „Меден рудник”, ул. „Въстаническа” №40, ет. 2.Всяка творба да е придружена от следната информация за автора: трите имена, възраст, адрес и телефон за обратна връзка, в кой пенсионерски клуб членуват (*не е задължително).

Постъпилите творби се оценяват от жури, а резултатите ще бъдат обявени в сайта на Община Бургас и фейсбук страницата на конкурса.

Най-добрите произведения ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на конкурса, озаглавена Бургас – заливът на спомените, както и в тази на читалище „Паисий Хилендарски“.

Срокът за изпращане на творбите е от 24.05.2023 г. до 31.07.2023 г.

Идеята за литературен конкурс „Бургас – заливът на спомените“ е подкрепена от кмета на община Бургас г-н Димитър Николов, а победителите ще бъдат обявени и наградени на официална церемония в Регионална библиотека „Пейо Яворов“ от 11.00 ч. на 29.09.2023 г., точно в навечерието на Международния ден на възрастните хора.За справка и допълнителна информация:

НЧ „Паисий Хилендарски 1928” - Бургас

Тел. 056 85 22 34; 0892 429 256/www.burgas.bg/

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Конкурс на тема „Бургас – заливът на спомените“ за 24 май

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка