Хет-трик: Нови победи за Мариян Шангов в три регати в Бургас, Балчик и Приморско

Pan.bg 04 юни 2023 | 11:23 views (499) commentaries(0)
img Pan.bg

В началото на месец май информирахме нашите читатели, че Мариян Шангов от Бургас бе определен за "Ветроходец на годината"-2022 от Българската Федерация по Ветроходство (БФВ).

Наскоро на страницата на Яхт-клуб "Порт Бургас" в социалната мрежа Facebook бе публикувано съобщение за изключително успешното представяне на Мариян в три поредни регати, съответно в Бургас, Балчик и Приморско:

"След победата си в може би най-екстремната регата за сезона в българския календар за олимпийски и неолимпийски класове - Bourgas Sailing Week в клас ILCA 4 и регата "24 Май" в Балчик в по-големия клас - ILCA 6, Мариян Шангов добави и победа от регата "Приморско" 2023 отново в клас ILCA 6.

Качването в по-горен клас е с цел надграждане за предстоящото му участие на Световното Първенство за младежи и мъже в гр. Дживнов (Полша) в периода 1-9 юли т.г.

В екип със своя по-голям брат и негов личен треньор - Димитър Шангов, двамата ще заминат за Полша 10 дни предварително, за да имат възможност да тренират в местни условия".

Поздравяваме Мариян Шангов и неговия екип и им пожелаваме успехи в следващите ветроходни регати!

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка