Приключи проектът за текущ ремонт на мостик „Стария пристан“ в гр. Поморие

Pan.bg 15 сеп 2023 | 18:22 views (565) commentaries(0)
img Pan.bg

Приключи проектът за текущ ремонт на мостик „Стария пристан“, гр. Поморие, чиято цел бе подобряване и развитие на туристическата инфраструктура в община Поморие.

Финансиращ орган по проекта бе Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.

С изпълнението на дейностите бе извършен текущ ремонт на туристическа атракция мостик „Стария пристан“, гр. Поморие. С извършването на ремонта на една от най-посещаваните туристически атракции в гр. Поморие се създаде конкурентоспособен туристически продукт, с цел развитие на туризма и подобряване на тур. инфраструктура, атракциите и съоръженията за посетителите в селските райони и популяризиране на културното, природно и историческо наследство, което напълно отговаря на Приоритет 3 ”Устойчиво развитие на туризма, съхраняване и валоризиране на уникалните природни и културни ценности в община Поморие“, СЦ 2 „Максимално оползотворяване на културното и природно наследство за развитие на конкурентноспособни туристически продукти“ и на СЦ 1 „Съхраняване и валоризиране на природните и културни ценности в община Поморие“ от Общински план за развитие на община Поморие за периода 2014-2020 г. Мостикът е не само емблематично съоръжение, което има сантиментална стойност за гр. Поморие, но и представлява потенциал за развитие на туризма.

Основният резултат от извършените проектни дейности е подобрена туристическа инфраструктура за публично ползване на територията на Община Поморие, повишаване привлекателността на град Поморие и качеството на живот. С реконструкцията на мостика се разкриват нови възможности за развитие на туризма.

Наименование на процедурата: МИГ Поморие – 7.5. Мярка 5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура”

Код на процедурата: BG06RDNP001-19.246

Срок на изпълнение от 19.05.2023г. до 30.06.2025 г.

Стойност: 99 919, 10 лв. без ДДС

Европейско съфинансиране 90% – 89 927,19 лв.

Национално съфинансиране 10% – 9 991,91 лв.

място повишаване на сигурността на туристите, посещаващи атракцията.

Основна дейност: Извършване на СМР за обект: „Текущ ремонт на мостик “Стария пристан”, гр. Поморие, ЛОТ 3“

Публикувано от София Андреева

www.pomorie.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка