Фестивал на рибата и рибената саламура се проведе на брега на Дунав при село Кошава

Pan.bg 18 сеп 2023 | 09:47 views (447) commentaries(0)
img Pan.bg

Събитието се организира в рамките на проект "Вкусът на традицията - нематериалното културно наследство на Видин и Бор за устойчив туризъм", финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество „Interreg – ИПП България – Сърбия 2014 – 2020“.

Партньори по проекта са Сдружение „Видински фонд „Читалища“, Народно читалище „Съзнание-1928“, село Кошава и Центърът за нематериално културно наследство „Корени“ от град Зайчар, Сърбия.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Гости на официалното откриване вчера в местността „Рибарите“ на брега на река Дунав бяха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, секретарят на Общината Емилиян Енчев, кметският наместник на село Кошава Галина Николова и председателят на Център „Корени“ Перислав Дуцич.

В празничния ден 17 септември, когато се почита и паметта на светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и майка им София, се събраха много хора от двете страни на границата.

С приветствие към присъстващите се обърна заместник-кметът Борисова: „Радвам се, че лошото време не ни уплаши днес и тук, на брега на Дунав, ще дадем началото на Фестивала на рибата, чието провеждане става възможно благодарение на проект, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия. За да съживим традициите, да създадем още един мост за успешно сътрудничество между българската и сръбската страна, да реализираме различни програми и проекти“ – каза Борислава Борисова.

Тя пожела на всички здраве, хубави емоции, мир и разбирателство в домовете.

Поздравления отправиха също Галина Николова и Перислав Дуцич.

Посетителите на фестивала имаха възможност да опитат вкусна риба и рибена чорба, да разгледат кулинарната изложба на български и сръбски автентични ястия, да се хванат на хоро под звуците на оркестър „Златорожие“ и да се забавляват.

Фестивалът продължи в салона на читалището в село Кошава с богата фолклорна програма с участието на български и сръбски самодейни състави.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Фестивал на рибата и рибената саламура се проведе на брега на Дунав при село Кошава

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка