В Брюксел: Годишна среща на FAMENET и семинар за крайбрежните региони и иновативния енергиен преход на синята икономика (9-11 октомври)

Pan.bg 29 сеп 2023 | 11:07 views (314) commentaries(0)
img Pan.bg

В периода 9 – 11 октомври 2023 г. в Брюксел ще се проведе годишната среща на FAMENET (Fisheries and Aquaculture Monitoring, Evaluation and Local Support Network) .

На нея ще присъстват управляващите органи на програмите, финансирани от Европейския фонд за морско дело и рибарство (ЕФМДР)/Европейския фонд за морско дело рибарство и аквакултури (ЕФМДРА) и заинтересовани страни, национални рибарски мрежи, отговарящи за ВОМР в рамките на ЕФМДР/ЕФМДРА, включително за първи път – всички географски експерти от държавите-членки.

Непосредствено след приключване на годишната среща на 11 октомври 2023 г., участниците ще се включат в семинар на DG MARE на тема „Крайбрежните градове и региони в челните редици на иновативния енергиен преход на синята икономика”.

Семинарът е част от Европейската седмица на регионите и градовете и ще включва и проекти на ЕФМДР, представени от FAMENET, като сесията ще се съсредоточи върху това как интелигентната специализация и местните действия могат да помогнат за ускоряване на енергиен преход към синята икономика, насочен към иновациите, включително рибарството и аквакултурите.

В събитията ще участват експерти от Звеното за управление на Националната рибарска мрежа.

/www.nrmbg.com/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка