Организират курс за напреднали водолази по проект по ПМДР

Pan.bg 19 ное 2023 | 21:00 views (564) commentaries(0)
img Pan.bg

Десет души над 18-годишна възраст с регистрирани поне 10 водолазни спускания и с адресна регистрация в гр. Варна имат възможността да се включат в обучение за напреднали водолази.

Курсът се провежда в изпълнение на проекта „Обучение за напреднали водолази с допълнителна квалификация и възможност за трудова реализация”.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Той се финансира от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. чрез подхода Водено от общностите местно развитие.

Бенефициент е Сдружение „Инициативи за обществено развитие”. Общата стойност на проекта е 26 950 лв. Неговата основна цел е повишаване квалификацията, знанията и уменията на начинаещи водолази и бъдеща реализация в областта на морските изследвания.

По време на обучението се извършват гмуркания с партньор или в група на дълбочина до 30 метра.

Обучението включва модулите „Гмуркане с Нитрокс”, „Гмуркане от лодка”, „Навигация” и „Дълбочинно гмуркане”.

Курсът има академична и практическа част. В рамките на първата се провеждат лекции в персонализирана онлайн платформа, а по време на втората се извършват гмуркания в открити води.

Всеки курсист изпълнява набор от упражнения, свързани с неговата безопасност под вода.

В програмата е предвидена и лекция на тема „Изследвания на морски живи ресурси в Черно море – дейности и предизвикателства пред Института по рибни ресурси – Варна“.

След полагане на изпит успешно завършилите обучението водолази ще получат международни сертификати за всяка придобита специалност.

Проектът е стартирал на 24.10.2023 г. и ще продължи до 30.11.2023 г.

www.varna.bgNavigate with the buttons down below to explore the gallery!


Организират курс за напреднали водолази по проект по ПМДР

PREVIOUS PHOTO 1/1 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0