Националната спортна академия и Националният център за полярни изследвания сключиха договор за сътрудничество

Pan.bg 26 ное 2023 | 11:56 views (522) commentaries(0)
img Pan.bg

Ректорът на Национална спортна академия проф. Николай Изов и директорът на Националния център за полярни изследвания проф. Христо Пимпирев подписаха рамков договор за съвместна дейност между представляваните от тях институции.

С документа на практика се официализира дългогодишното успешно партньорство на НСА „Васил Левски“ и Българската научноизследователска база в Антарктида, в чиито експедиции и научни проекти участваха и преподаватели от Академията, сред които доц. Александър Шопов, гл. ас. Дойчин Боянов и др.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В знак на признателност за ползотворната съвместна работа в проучването на ледения континент и като пожелание за бъдещи успехи проф. Христо Пимпирев връчи на ректора на НСА Почетен знак на Българската антарктическа база. Благодарение на дългогодишното присъствие и активната работа на български учени на о. Ливингстън, нашата база е в отлично състояние и предлага възможности за осъществяването на научни изследвания на високо ниво. Заслуга за това има и Националната спортна академия, подчерта проф. Пимпирев.

Експерти от Центъра за научна и приложна дейност в спорта към НСА ще проведат специфични научни изследвания с участниците в предстоящата антарктическа експедиция, съобщи проф. Албена Александрова, ръководител на ЦНПДС. Проф. Пимпирев посочи като основна задача на експедицията изграждането на научна лаборатория на територията на българската база в Антарктида. Част от екипа по съвместните дейности е и Драгомир Матеев, зам.-директор на Центъра за полярни изследвания, който също взе участие в срещата.

При посещението си проф. Пимпирев отново бе гост на Образователния и олимпийски център, където сред експонатите може да се види яке от личната му екипировка в първата българска антарктическа експедиция, осъществена през 1987 г.

/www.nsa.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Националната спортна академия и Националният център за полярни изследвания сключиха договор за сътрудничество

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка