Приключи изграждането на директната жп връзка между Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов

Pan.bg 05 дек 2023 | 22:06 views (686) commentaries(0)
img Pan.bg

Преминаването на товарни композиции от бургаското пристанище към вътрешните жп връзки на страната вече е значително улеснено. Това каза заместник-министърът на транспорта и съобщенията Бисер Минчев по време на откриването на рехабилитираната жп линия между Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов.

Заместник-министър Минчев обясни, че това е добра новина за всички превозвачи, които използват комбиниран транспорт и ще им спести време и ресурси. „Днешната инвестиция от близо 5 млн. лева има голяма полза за бизнеса и за товарите, които пътуват по море и с железница“, изтъкна Бисер Минчев. Заместник-министърът допълни, че в унисон с разрастващата се икономика в Европейския съюз, товарните железопътни превози в България също търпят своето развитие и инвестициите в тази посока са от особена важност.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Проект „Рехабилитация на железопътен коловоз от стрелка № 103 (Пристанище Бургас) до стрелка № 20 (гара Владимир Павлов)“ се финансира от Кохезионния фонд на ЕС и ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020. Стойността на договора за строителство е 4 978 974 лева.

/www.mtc.government.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Приключи изграждането на директната жп връзка между Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка