ВМА: По пътя към големите мечти

Pan.bg 12 фев 2024 | 19:14 views (552) commentaries(0)
img Pan.bg

Безплатно обучение в иновативни бази и личният пример на едни от най-големите имена в родната медицина, гарантирана реализация след завършване и повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни-членки на НАТО – това са част от предимствата, които очакват младежите, които изберат за своя мисия военната медицина.

В рамките на една седмица във ВМА ще се проведат Дни на отворените врати за кариерно развитие, като фокусът е върху специалностите „Военен лекар” и „Военна медицинска сестра”, които ще бъдат представени пред стотици ученици от над 30 училища от страната.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

ВМА винаги е била на първо място – при бедствия, катастрофи, инциденти с множество пострадали. Ние имахме водеща роля и по време на COVID-пандемията и се гордеем с това, че благодарение на усилията на нашите медици, отчетената смъртност във военните болници е най-ниска в сравнение с останалите. Единствените екипи, сертифицирани за авиомедицинска евакуация по стандартите на НАТО, са отново на ВМА, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS при срещата си с първата група зрелостници и ги запозна с уникалната структура на ВМА, мисиите и отговорностите, с които те се различават от останалите лечебни заведения.

Амбицията на ръководството на Академията и на нашите екипи е да бъдем високотехнологична болница. Това, което ще видите при нас е без аналог – операционният ни комплекс е най-добрият не само у нас, но и в Европа. На същото ниво е и Военномедицинският ни симулационен тренировъчен център, поясни още началникът на ВМА и се обърна към учениците: Целта на нашите срещи тази седмица е да ви вербуваме, в добрия смисъл на думата, за нашата кауза. Ако успеем и повярвате в нея, ние ще положим усилия да ви отгледаме като добри лекари, офицери и специалисти. И наистина да бъдете удовлетворени от това, което правите.

ВМА винаги изпълнява своите обещания и сбъдва мечти. Това могат да го потвърдят и младите ни колеги, които виждате пред вас – те са курсанти – последна година от своето обучение и намиращи се на стаж във ВМА, както и завършили вече сестри и лекари под пагон, влели се в редовете на Българската армия, подчерта генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВМА: По пътя към големите мечти

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка