Otbrana.com: Община Плевен предостави ваучери за храна на военноинвалиди

Pan.bg 13 фев 2024 | 13:34 views (265) commentaries(0)
img Всеки жест като този е помощ за хората, казва председателят на местното дружество „Военноинвалид“ Илиян Христов, след подписването на споразумението с кмета на Плевен д-р Валентин Христов

Спирдон Спирдонов

Споразумение за съвместна работа и взаимодействие беше подписано между Община Плевен от кмета д-р Валентин Христов и дружество „Военноинвалид“ в лицето на неговия председател Илиян Христов. Инициативата беше стартирана дни преди 17 февруари - Ден на спонтанните актове на доброта, празник на любовта и грижите към ближния, независимо от неговата националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения, съобщават от Общината.

Като първа стъпка в рамките на споразумението Община Плевен предостави ваучери за храна на 40 от най-крайно нуждаещите се от общо 95 членове на дружеството, средствата бяха събрани с дарителска акция от общински съветници и служители в общинската администрация. „Важното на първо място е да сме добри хора, трябва да си помагаме в трудни ситуации“, подчерта д-р Христов. „Стремежът на Община Плевен ще бъде утвърждаване на дарителските кампании с цел подпомагане на нуждаещи се, не само военноинвалиди. Нека бъдем добри без да търсим отплата“, призова кметът.

„Надяваме се, че това е само първата от многото стъпки за сътрудничество, военноинвалидите сме на последното социално стъпало в страната и сме далеч под линията на бедност. Пенсията на военноинвалидите у нас е от 318 до 417 лв., родителите на загинали по време на изпълнение на военна служба получават по около 400 лв. на месец заради загубата си. Средствата са крайно недостатъчни и всеки жест като днешния е помощ за хората“, допълни председателят на дружеството Илиян Христов.

Той благодари на местната администрация за помощта и връчи благодарствени грамоти от името на председателя на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите на кмета д-р Валентин Христов, на председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански, на заместник-кмета Елина Димитрова и на началника на отдел „Здравеопазване“ д-р Елза Пачева.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка