Otbrana.com: Класираха учениците от София-град и София-област в конкурса за Балканските войни

Pan.bg 15 фев 2024 | 13:36 views (346) commentaries(0)
img Осем есета и разкази отиват на национално ниво

Спирдон Спирдонов

Днес във Военно окръжие I степен – София, бяха обсъдени и класирани разказите и есетата за участие в Националния конкурс „Наследник съм на…“, посветен на 110 години от Балканските войни (1912-1913 г.).

Комисията бе под председателството на подполковник Борис Николов, временно изпълняващ длъжността началник на окръжието, старши лейтенант Димитър Димитров, експерт в сектор „Личен състав, набиране на кандидати и адаптация“ в окръжието, Спирдон Спирдонов, заместник-председател на Съюза на ветераните от войните на България, Кирил Славчев – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия от РУО-София-град и Магдалена Ананиева, старши експерт по български език и литература в РУО- София-област.

В възрастова група от V до VII клас на първите места бяха класирани Борис Василев от София и Елена Петкова от Костинброд. Във втора възрастова група от VIII до XI клас конкуренцията беше голяма.

От София-град първото място е за Алиса Илиева и Даная Мариянова, второто – за Мартин Кръстев и Александра Цветанова, а третото – за Гергана Иванова.

От София- област в тази група на първо място бе класирана Константина Василева от Самоков.

Класирането на участниците върви в цялата страна по области. То трябва приключи до 16 февруари.

Награждаването на регионално ниво ще бъде на 13 март, когато през 1913 г. пада Одринската крепост, а на национално ниво - на 26 март, който от 1914 г. в българския културно-исторически календар се чества в памет на воините, паднали край Одрин и в тракийските полета.

Националният ученически конкурс „Наследник съм на …“ е част от националните чествания на 110 години от Балканските войни и се организира от Министерството на отбраната и Централно военно окръжие съвместно с Министерството на образованието и науката, регионалните управления на образованието и Съюза на ветераните от войните на България.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка