Фото-факт: Президентът Румен Радев се срещна с посланика на Германия Ирене Планк

Pan.bg 21 фев 2024 | 10:44 views (727) commentaries(0)
img Pan.bg

Перспективите за последващо развитие на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Федерална република Германия, обсъди държавният глава Румен Радев на среща в президентската институция с посланик Ирене Планк.

България цени високо партньорството с германския бизнес у нас, който допринася за модернизацията на българската икономика и трансфера на технологии към страната ни, подчерта Румен Радев.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Президентът изрази готовност за среща с водещи компании от Германия за стимулиране на интереса на германския бизнес към България и увеличаване на двустранния стокообмен, който се равнява на 12 млрд. евро годишно.

По време на срещата бяха разменени мнения за стратегическата автономия на Европа в контекста на променената среда за сигурност, вследствие на войната в Украйна, последиците от енергийната криза, нелегалната миграция, както и процеса на европейска интеграция за страните от Западните Балкани, за което ключово значение има изпълнението на Копенхагенските критерии за членство в ЕС.

/www.president.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Фото-факт: Президентът Румен Радев се срещна с посланика на Германия Ирене Планк

ПРЕДИШНА СНИМКА 2/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка