Otbrana.com: В Белово проведоха годишната среща на българските парашутисти

Pan.bg 21 фев 2024 | 14:09 views (362) commentaries(0)
img Полковник от запаса Васил Атанасов е удостоен с почетна грамота и плакет на сдружението.

Otbrana.com

Традиционната годишна среща на българските парашутисти „Белово-24” се проведе на 17 февруари, съобщава председателят на сдружението полковник от запаса Сирмо Сирмов. В нея са участвали парашутисти от Пловдив; София; Калофер, Сливен и Варна. Сред гостите са били командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев и офицери от СКСО, заместник-председателят на СОСЗР и председател на Асоциацията на военните разузнавачи полковник от запаса Младен Младенов.

С почетна грамота и плакет на СБП е награден полковник от запаса Васил Атанасов –инструктор парашутист и военен парашутист-1-ви клас. Той е член на националното ръководство на Съюза и председател на общинска структура в Белово. Мотивите за удостояването му са честна, доблестна, дългогодишна и достойна служба в редовете на Силите за Специални операции (ССО) на БА, посветена на защитата на Отечеството –Република България; значим принос и лична заслуги относно преструктурирането, развитието и постиженията на българските парашутно-разузнавателни поделения Спецназ; формирането, структурирането, функционирането и укрепването на ССО на БА; принос в учредяването и организационното укрепване на Общинската структура на СБП в община Белово, активно му участие в изпълнение на Годишните програми за действие на Сдружението и популяризиране на историята и издигане престижа на Българските парашутисти у нас и в чужбина.

Генерал-майор Матеев връчил знамето на Общинската организация на ББП на полк. Васил Атанасов, тържественото зарязване на лозата било в неговия дом.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка