Завърши първият за 2024 година Стратегически курс във Военна академия „Г. С. Раковски“

Pan.bg 25 фев 2024 | 22:33 views (1182) commentaries(0)
img Pan.bg

На 23.02.2024 г., в уникалния със своята архитектура и история комплекс „Царски зали“, началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев връчи удостоверенията на специализантите от „Стратегически курс” – редовна форма на обучение с ръководител подполковник гл. ас. д-р Николай Недялков. Тържествената церемония се проведе в присъствието на декана на факултет „Национална сигурност и отбрана“, началници и ръководители на катедри и преподавателски състав от факултета.

Водещата роля в провеждането на курса е на катедра „Политики, стратегии и отбранително планиране“. В курса се обучаваха представители, заемащи командни, ръководни и експертни длъжности в структури на Министерството на отбраната на Република България, Щаба на отбраната, структури и формирования от състава на видовете въоръжени сили, Съвместното командване на силите и Съвместното командване на специалните операции, командванията за логистична поддръжка и за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана, Националната гвардейска част и Военна академия. По време на обучението офицерите се запознаха с комплекса от условия и фактори, формиращи съвременната стратегическа среда за сигурност и основните вътрешни и международни характеристики на националната сигурност и отбраната на страната.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Придобилият популярност сред офицерите „Стратегически курс“ вече се провежда в съкратени срокове и с повишена интензивност. Той е част от богатото портфолио на образователните услуги, предлагани от Военна академия „Г. С. Раковски“, и е атестат за притежаваните способности на институцията. Отчитайки динамиката и успешно адаптирайки се към промените, Военната Алма матер устойчиво изпълнява своите мисия и задачи, като непрекъснато развива и обогатява подготовката на обучаемите.

Стратегическите курсове, провеждани в Академията, осигуряват уникален за националната ни образователна система формат от участници и са своеобразна платформа и място за интеграция на гражданска и военна експертиза. Със своята теоретико-практическа насоченост, курсът предоставя специфична подготовка на специализантите по въпросите на: националната и международната сигурност; рисковите фактори и реалните военни конфликти; организацията на базовите дейности при осигуряването на националната сигурност в рамките на системите за отбрана и за управление на кризи; процесите на използване на силите и планиране на отбраната с акцент върху взаимодействието между институциите в държавата; концепциите, доктрините и нормативните актове за управление на кризи от различен характер; мениджмънта на ресурсите в отбраната и въоръжените сили; стратегическото лидерство и комуникации.

Желаем успех на завършилите офицери, които могат да бъдат назначени на нови длъжности и повишени във военно звание „полковник“!

/www.rndc.bg/
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Завърши първият за 2024 година Стратегически курс във Военна академия „Г. С. Раковски“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка