Otbrana.com: Предлагат деца на военноинвалиди да бъдат включени във фондация „Деца на Българската армия“

Pan.bg 27 фев 2024 | 15:15 views (315) commentaries(0)
img Otbrana.com

От Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите са изпратили писма до съответните институции с предложение за включване на децата и сираците на военноинвалидите във Фондацията „Деца на Българската армия”. По данни на Съюза 7 от тях са сираци на загинали при или по повод на изпълнение на военна служба, 11 са сираци на военноинвалиди, а 77 са деца на живи военноинвалиди.

Както се вижда, посочва председателят на Съюза младши лейтенант от запаса Петър Велчев, общият брой на децата е 95, като 7 от тях трябва да имат правата на деца от фондацията, а за другите 88 предлагаме да се включат, като, разбира се, се помисли за определен подход към тях.

Фондация „Деца на Българската армия” е регистрирана като дружество с идеална цел по реда на чл. 2 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел с решение №1 от 5 април 2005 г. на Софийския градски съд.

Целта на фондация „Деца на Българската армия” е „да подпомага социалната интеграция и личностна реализация на деца на военнослужещи, загинали при или по повод изпълнение на военната служба и деца на граждански лица от Министерството на отбраната и Българската армия, загинали при трудова злополука”.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка