БТА: Виолета Шишкова, директор на Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“ с грамота „Неофит Рилски“ за цялостна дейност в системата на образованието

Pan.bg 22 май 2024 | 13:00 views (328) commentaries(0)
img Валентина Добринчева, кореспондент на БТА във Варна

В навечерието на празника 24 май във Варна бяха връчени почетните грамоти на Министерството на образованието „Неофит Рилски“ и почетния знак на Регионалното управление на образованието (РУО) „Паисий Хилендарски“.

Убедена съм, че наградите не са достатъчни за цялата енергия, която всеки учител в системата на образованието във Варна дава. Ние имаме прекрасни резултати, областта ни е на второ място след град София по всички национални показатели и това е благодарение на всеки педагог, затова и в делник и в празник трябва да почитаме труда им, каза началникът на РУО д-р Ирена Радева.

Тя посочи, че високите национални отличия са признание за безценния принос, който учителите дават за съхранение на българския език, култура и национална идентичност, за почитта към образованието и грамотността в динамичното ни общество. Българският учител е ценен и уважаван днес благодарение на своя професионализъм и отдадеността си в работата като достоен наследник на възрожденските си предци, добави тя.

Грамоти „Неофит Рилски“ за дългогодишна цялостна дейност в системата на образованието получиха директорката на Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“ Виолета Шишкова; директорката на III Основно училище (ОУ) „Ангел Кънчев“ Марионела Дуцолова; директорката на Частно средно училище „Мечтатели“ Теодора Момчева и директорката на детска градина (ДГ) № 14 „Дружба“ Елена Гаданчева, която благодари за вниманието към работата на детските градини и посочи, че зад нейния приз стои труда на целия й млад екип.

Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/news/lik/675032-obrazovatelnite-otlichiya-neofit-rilski-i-paisiy-hilendarski-byaha-vracheni-

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка