Otbrana.com: Промениха реда за ползване на социалните кухни към Министерството на отбраната

Pan.bg 28 май 2024 | 16:54 views (517) commentaries(0)
img Спирдон Спирдонов

Дейността на социалните кухни към Министерството на отбраната е регламентирана в нова наредба от 18 април т.г., съобщава изпълнителният директор на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“ Иван Кожухаров в писмо до председателите на СОСЗР, СВИВП и СВВБ.

Въвежда се Заявление за кандидатстване, което се подава лично до ръководителя на съответното териториална звено на Агенцията (Териториална дирекция – София, Териториална дирекция – Пловдив, Териториална дирекция – Бургас, Териториална дирекция - Варна) или чрез ръководствата на военно-патриотичните съюзи с изискуемите документи по наредбата.

Става дума за копие на удостоверение на ветеран от войните, копие на удостоверение за военноинвалид или военнопострадал, копие от военно-отчетна книжка за пенсионираните военнослужещи, актуално удостоверение от НОИ за статута и размера на получаваната пенсия и други документи, посочени в наредбата.

Заявленията се подават на всеки три месеца. Това трябва да стане до 20 число на месеца, предхождащ периода на хранене. Подробна информация има на сайта на ИА „Военни клубови и военно-почивно дело“.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка