Община Варна избра туристическо лого и слоган

Pan.bg 31 май 2024 | 19:11 views (388) commentaries(0)
img Pan.bg

На първо място се класира проектното предложение на Христо Христов, което представлява стилизирано изображение на слънце, вълни и хоризонт, изгрев и залез

Над 50 проекта се включиха в конкурса, обявен от администрацията

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Седемчленна комисия с председател заместник-кмета Снежана Апостолова разгледа предложенията и определи победителите

Община Варна избра нова графична визия на туристическо лого и слоган, които да се използват в различни комуникационни канали за реклама на морската столица. Автор на проекта е Христо Христов. Графичният знак на логото представлява стилизирано изображение на слънце, вълни и хоризонт, изгрев и залез, а слоганът е „Където времето тече различно“. Основната цел е да се илюстрират природните богатства на Варна и да се създаде усещане за движение и преливане, заради изобилието от история, археология, изкуство, архитектура и атмосфера, обяснява авторът.

Проектът на Христов бе избран след като през месец април т.г. Община Варна обяви конкурс за лого и слоган, които символизират туристическия потенциал на града. До крайния срок 13 май постъпиха общо 53 проекта от цялата страна и едно предложение от Прага. До участие в надпреварата бяха допуснати 45 проекта, отговарящи на критериите, определени в регламента. Останалите 8 проекта не бяха допуснати до оценяване, заради непълен набор от документи, или такива несъответстващи на регламента.

Седемчленна комисия с председател заместник-кметът по туризма Снежана Апостолова се запозна с идеите и посланието на всеки проект и разгледа графичните образи. Предложенията трябваше да отговорят на предварително одобрените критерии, като художествени качества - стил, цветови съчетания, асоциативност. Под внимание бяха взети и качеството на изображението, възможностите за мащабиране и приложимост в различни комуникационни канали. Комисията единодушно определи победителя.

На второ място се класира проектът на Ирина Маркова, а на трето - предложението от Володимир Федотов. Комисията реши да отличи с поощрителна награда, която представлява фотоалбума „Златната древност на Варна“ проектите на Марианна Александрова и Диана Божидарова, както и проектът на Венцислав Цонев.

www.varna.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Община Варна избра туристическо лого и слоган

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка